Fyr vs Solvarme

Der stod i vores oprindelige 2030-plan at vi i 2022 skal skifte til den nye husopvarmning som vi troede man ville opfinde. Brint troede vi på dengang. Men nu har vi fået tilbud på jordvarme. En teknologi som er 40 år gammel….. 

MEN mens vi sparer sammen til jordvarme i 2022 (og flere solceller til at drive det), så står der i vores kælder  et gasfyr og et solvarmeanlæg.
De har begge kørt siden 2006.
Fyret kostede ca 35.000 kr
Solvarmesystemet cirka 43000 kr. (Begge monteret)
Fyret varmer huset op om vinteren og er slukket næsten halvdelen af året. Solvarmesystemet laver varmt vand det meste af året og leverer altså ikke nær så megen energi, men det viser sig at solvarmesystemet gør det godt alligevel.
Fordi: Fyret bruger en masse gas. Mens solvarmesystemet stort set ikke bruger noget energi.
Fyret er tilset hvert år mens der ALDRIG er rørt ved solvarmesystemet. Solvarmen koster altså årligt 0 kroner sammenlignet med en udgift på mindst 38000 kr  til eftersyn af fyret og udskiftning af diverse indmad. -og så er udgiften til  gas slet ikke regnet med!!!
Eller besværet med at få repareret gasfyret. -eller hele den miljøbelastning det giver. 
Vi troede at der snart kommer en ny smart opvarmningsløsning. Vi har dog ikke hørt om noget. (Vi hopper ikke med på den pillefyrs-bølge som mange herude på landet ellers har kastet sig over). Til gengæld troede vi først at elbiler ville være klar og opnåelige i 2028. Elbilen har vi allerede købt. Men en revolutionerende opvarmningsløsning lader altså vente på sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *