Undgå plastposer -også dem til affald

Når vi køber ind, har vi altid indkøbsnet med. Men hvad gør man med affald og madpakker de dage en madkasse fylder for meget i tasken?
Jeg har syet nogle stofposer i forskellige størrelser til frugt og madpakker. De fylder ingenting, når indholdet først er spist. De plasticposer vi bruger, f.eks. når boller skal i fryseren, kan genbruges som affaldsposer. Vi gemmer også poser fra købebrød og andre ting, så de senere kan blive affaldsposer.
Man tænker: ”Hæj: Mit affald kan da ikke være i en rugbrødspose!”
Men husk, at når du har minimeret dit affald og sorteret det hele, så fylder det helt utroligt lidt. (Se blog om affaldsminimering) Rundt madpakkemadderne bruger vi bivoks- papir, som kan vaskes af fra gang til gang. Og ja, vi har ikke købt affaldsposer i flere år!

Det eneste er ”hundeposerne”, når børnene passer deres jobs som hundeluftere. Men en dag får de måske en lille skovl med i hånden, når de skal ud, eller?

Har vi nogensinde glemt en indkøbspose? JA! Løsning: Snup en tom eller halvtom papæske i butikken.

2 tanker om “Undgå plastposer -også dem til affald

 1. Bodil Nørgaard Christensen siger:

  Det lyder fint, dejligt at der er mange der tager sagen i egen hånd, det kan jo lade sig gøre. Vores husstand består af 2 familier, vi gør mange lign. ting, vedr mad og madspild, indkøb uden plastik mm. Der går jo lidt sport i at finde de miljørigtige løsninger. Vedr. Hundeposer, har vi vænnet vores border collie til at gøre det i grøfter. ? Vi er meget forundret over at fødevare og – forretningsbranchen ikke finder løsninger for at ændre imbalage fra plastik til noget andet mere bæredygtigt.
  Vedr. Vores solceller, så skal vi tænke nye løsninger, for det er ikke længere den bedste løsning, idet ministeriet har ændret på vilkårene.
  Men tak for god læsning om jeres valg.
  Mvh Bodil Nørgaard Christensen

 2. 2030-planen siger:

  Regeringen har nu besluttet at alle skal sortere affald i 10 fraktioner pr 1. juli 2021.
  Det bliver spændende at følge.
  Selv har vi i årevis sorteret i 17 fraktioner. Men nu hvor ingen længere vil aftage “Blød plast” skal det i brændbart. Dermed er vi nede på 16 fraktioner.
  Man kan tydeligt se at mængden af brændbart affald er vokset, så nu er det knap så nemt at nå vores mål: At der stadig er et hjørne i bunden af affaldsspanden synligt når skraldemanden kommer hver 14. dag.
  Men igen: Hvis man ikke gider vente på regeringen ruller sine 10 fraktioner ud over landet, så kan man bare starte med det samme. -og så aflevere i de rigtige containere på affaldspladsen. Hvis man altså bor i hus. Og har en bil. Man lærer ret hurtigt at minimere sit affald.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *